Toepassingen van schuimbeton

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Wat zijn de toepassingen van schuimbeton?

Onze schuimbetonvloeren zijn multifunctioneel inzetbaar voor de renovatiemarkt en nieuwbouwsector. In verband met haar bijzondere eigenschappen worden ze door onze klanten voor velen doeleinden aangevraagd. Denk aan renovatievloeren, kruipruimte isolatie, ondervloer voor vloerverwarming, als uitvullaag, daken en zwembaden. Ook het vullen van rioleringen en vervallen leidingen is een mogelijkheid om met schuimbeton te dichten.

Klimaatverandering, stijgende energiekosten en veranderend overheidsbeleid vragen steeds meer aandacht voor verduurzaming van bestaande woningen. Schuimbeton is een duurzaam maar betaalbaar alternatief om oude vloeren te vervangen. Het heeft een hoge isolatiewaarde en is makkelijk aan te brengen in bestaande toestand. Bestaat uw huidige vloer uit een oude balklaag? Wij kunnen die voor u verwijderen. Wilt u een zo hoog mogelijke isolatiewaarde? Kies dan voor onze isolatiemortel.

Schuimbeton is een uitermate geschikt middel voor het (na)isoleren van kruipruimte. Het heeft een hoge isolatiewaarde en is bestand tegen vocht, schimmel en ongedierte. Met een onze slang kunnen wij overal bij. De vloeibare mortel vloeit gemakkelijk in alle hoeken en kieren en is krimpvast. Zo vervangt u uw vochtige en tochtige kruipruimte voor een isolerende en tochtdichte opvulling. Wilt u een zo hoog mogelijke isolatiewaarde? Kies dan voor onze isolatiemortel.

Schuimbeton kan eenvoudig op een andere ondergrond worden aangebracht als onderlaag voor vloerverwarming. U heeft dan een isolerende en vlakke ondergrond waarop het verwarmingssysteem eenvoudig kan worden bevestigd en die het verwarmingsrendement verhoogt. Wij kunnen zowel de vloer als de vloerverwarming leveren en aanbrengen.

Schuimbeton heeft een zelf-nivellerend vermogen waardoor het eindproduct altijd vlak is. Daarmee is het uitermate geschikt om oneffenheden en niveauverschillen in een bestaande ondergrond uit te vullen.

Op daken is schuimbeton goed toepasbaar om afschot te creëren of juist een bestaande helling uit te vlakken. Met de hoge isolatiewaarde van schuimbeton verhoogt u meteen de isolatiewaarde van de totale dakconstructie en daarmee de energieprestaties van uw gebouw. Licht daar uw focus? Kies dan voor onze speciale isolatiemortel.

Omdat schuimbeton een hogere isolatiewaarde heef dan traditioneel beton is het uitermate geschikt voor vulling rondom zwembadconstructies. Het warme water koelt veel minder snel af. Lagere stookkosten dus. Hierop heeft u nog meer invloed wanneer u kiest voor onze speciale schuimbeton isolatiemortel.

Wij kunnen schuimbeton ook eenvoudig inzetten voor het vullen van leidingen die buitengebruik zijn. Handig bij renovatieprojecten waarbij het verwijderen van leiding geen optie is. Door het opvullen voorkomt u holle elementen in nieuwe vloer of volgestorte kruipruimte. Geen risico op kwetsbaarheden of onnodig warmteverlies in uw nieuwe constructie!