Egalinevloer

Strak, glad en perfecte egalisatie

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Egalinevloer

Bij ABC Vloeren zijn we gespecialiseerd in het egaliseren van dekvloeren met egaline. Egaline is een hoogwaardige egalisatiemortel die oneffenheden in uw dekvloer effectief glad strijkt. Deze service zorgt voor een perfect vlakke en gladde basis, essentieel voor het aanbrengen van uw uiteindelijke afwerkvloer.

Egalinevloeren staan bekend om hun vermogen om een perfect vlakke en gladde ondergrond te creëren, ideaal als basis voor elke afwerkvloer. Door het egaline uit te vloeien, worden alle oneffenheden in de ondervloer effectief weggewerkt, wat resulteert in een strak en egaal oppervlak.

Egaline kan worden ingezet voor diverse doeleinden: het ophogen, vlak maken of opvullen van de vloer. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten, waarbij de ondergrond aan specifieke eisen moet voldoen.

Egalinevloeren kunnen worden aangebracht in diktes vanaf al 1 millimeter, waardoor ze geschikt zijn voor zowel lichte egalisaties als voor het opvullen van aanzienlijke hoogteverschillen in de ondervloer. Dit biedt grote flexibiliteit in toepassing, afhankelijk van de vereisten van het project.

De voorbereiding van de ondervloer is essentieel voor een succesvolle toepassing van egaline. Bij een te gladde ondervloer is opschuren en stofvrij maken noodzakelijk, gevolgd door het aanbrengen van een primer. Deze stappen zorgen voor een optimale hechting en duurzaamheid van de egalinevloer.

De samenstelling van egaline, een mix van kunsthars en cement, zorgt voor een unieke balans tussen flexibiliteit en sterkte. Door de juiste hoeveelheid water toe te voegen, wordt het mengsel vloeibaar en geschikt voor egalisatie, wat bijdraagt aan de langdurige kwaliteit en prestatie van de vloer.

De voordelen van een egalinevloer

Perfecte egalisatie

Egaline elimineert oneffenheden en zorgt voor een glad en vlak oppervlak, essentieel voor verdere vloerafwerkingen.

Snelle voorbereiding

Het gebruik van egaline verkort de voorbereidingstijd voor het leggen van de afwerkvloer, waardoor het gehele proces efficiënter verloopt.

Veelzijdige toepassing

Egaline is geschikt voor diverse soorten afwerkvloeren, waaronder tegels, laminaat, parket en PVC-vloeren.

Sterke basis

Egaline zorgt niet alleen voor een vlakke basis, maar versterkt ook de integriteit van uw dekvloer.

Hoe verloop het proces?

Hoe wij ervoor zorgen dat uw vloeroppervlak perfect geëgaliseerd wordt.

Onze specialisten inspecteren de dekvloer om de mate van oneffenheid en de benodigde hoeveelheid egaline te bepalen.

Het is essentieel dat de dekvloer stofvrij is gemaakt voordat onze specialisten aan de slag gaan, om een optimale hechting van de egaline te waarborgen.

Egaline wordt gemengd volgens de specificaties en gelijkmatig over de dekvloer verspreid om oneffenheden te vullen en glad te strijken.

Na het aanbrengen laten we de egaline drogen tot een perfect vlak en stevig oppervlak, klaar voor de afwerkvloer.

Waarom kiezen voor een egalinevloer?

Bij ABC Vloeren zetten we onze expertise op het gebied van egaline in om uw dekvloer perfect vlak en glad te maken, een belangrijke stap voor de plaatsing van uw eindvloer. Egaline biedt niet alleen de mogelijkheid om oneffenheden effectief te elimineren, maar ook om de vloer voor te bereiden op diverse soorten afwerkingen, van tegels tot parket. Met de flexibiliteit om in diverse diktes aangebracht te worden, is egaline geschikt voor een breed scala aan projecten, van kleine aanpassingen tot grote renovaties. Kies voor ABC Vloeren voor een strakke, duurzame basis voor uw vloer. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte en laat ons de basis leggen voor uw toekomstige vloer.

Veelgestelde vragen over egalinevloeren

Er zijn geen veelgestelde vragen over deze dienst