Duurzaamheid

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Is schuimbeton duurzaam?

Klimaatverandering, schaarste van grondstoffen en oplopende energieprijzen zijn allemaal reden waarom ABC Vloeren duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
De hoge isolatiewaarde van onze vloeren voorkomt onnodig energieverlies in de gebruiksfase van het gebouw. Maar onze vloeren zijn duurzaam om nog veel meer redenen!

Met onze efficiënte ‘drooglijn’ vervaardigen wij de schuimvloer op locatie. Geen vervoer van zware voor gemixte mortels dus. Wij transporten alleen droog cement waarmee wij de benodigde hoeveelheden ter plaatste precies kunnen afstemmen. Hierdoor wordt CO2 uitstoot voor transport beperkt en onnodige verspilling van kostbare grondstoffen voorkomen.Omdat er in er in het eindproduct alleen natuurlijke grondstoffen overblijven is de vloer volledig recyclebaar en dus geschikt voor de circulaire bouw. Zo dragen wij bij aan toekomstbestendige gebouwen en de ambities van de overheid om de bebouwde omgeving volledig circulair en energieneutraal in te richten. Daarnaast zijn onze schuimbeton vloeren uitermate geschikt voor renovatie en dus voor de verduurzaming van de bestaande gebouwenvoorraad in Nederland.Wilt u meer weten over de verduurzamingsmogelijkheden van uw project of wilt u een duurzame vloer bestellen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.