Egaliseren

Hoe gaat de egalisatie in zijn werk?

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Egaliseren

Egaline is een middel dat bestaat uit een kunsthars en cement. Door de juiste hoeveelheid water toe te voegen verandert het product in een vloeistof. Dit wordt uiteindelijk uitgevloeid om alle oneffenheden uit een ondervloer te halen om vervolgens een juiste basis te leggen voor de verdere afwerkvloer. De ondervloer dient wel voorbereid te worden. In geval van een te gladde ondervloer dient deze eerst opgeschuurd te worden en stofvrij gemaakt te worden, waarna vervolgens een primer aangebracht wordt. Egaline kun je zoals al eerder genoemd, gebruikt worden om een vloer op te hogen, vlak te maken of op te vullen. De minimale dikte die wij adviseren om te egaliseren bedraagt 3mm en maximale dikte bedraagt 50mm. Egaliseren is toepasbaar op de volgende ondergronden:

Bij sloop van de bestaande vloerconstructie kan blijken dat aanpassing of vervanging van het onderliggende rioleringssysteem noodzakelijk is om optimale werking met het nieuwe vloersysteem te garanderen. Dit zorgt voor een effectieve afvoer van afvalwater, essentieel voor het totale vloerrenovatieproject.

Tijdens de vloerrenovatie beoordelen we de staat en positie van de bestaande gasleidingen. Indien nodig passen we deze aan om te verzekeren dat ze veilig en compatibel zijn met de nieuwe vloeropbouw, inclusief het vloerverwarmingssysteem.

De voordelen van egaliseren

Gelijkmatige warmteverdeling

Geniet van een constant warme vloer door uw hele huis of bedrijfspand.

Energiezuinig

Onze systemen zijn ontworpen om energie te besparen, wat goed is voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Volledige installatie

We vervangen bij een volledige vloerrenovatie uw riolering, gas- en waterleidingen, en cv-ketels.

Verbeterd comfort

Ervaar een aangenamer binnenklimaat zonder de koude zones zoals bij traditionele verwarming.

Maatwerk oplossingen

Wij passen onze systemen aan op uw specifieke behoeften en situatie.

Hoe verloop het proces?

Onze werkwijze voor het egaliseren van uw vloeroppervlak

We starten met het zorgvuldig opschuren van de bestaande vloer om oneffenheden te verwijderen, waarna we deze grondig stofvrij maken. Dit zorgt voor een optimale hechting van de nieuwe laag.

Vervolgens brengen we een specifiek hechtmiddel aan op de ondergrond. Dit middel zorgt ervoor dat de egaline perfect kan hechten, wat essentieel is voor een duurzaam en vlak resultaat.

Met behulp van een egalinepomp mengen en verdelen we egaline en water in de juiste verhouding over de vloer. Dit leidt tot een volkomen vlakke en egale ondergrond, klaar voor verdere afwerking.

Na het egaliseren zorgen we ervoor dat de werkplek netjes wordt achtergelaten, waarbij we geluidsoverlast en restafval tot een minimum beperken. U kunt rekenen op een schone en strakke vloer.

Waarom kiezen voor egaliseren?

ABC Vloeren biedt geavanceerde vloerverwarmingssystemen die warmte en comfort brengen in uw huis of bedrijfspand, perfect geïntegreerd in onze isolatievloeren voor een gelijkmatige warmteverdeling. Onze energiezuinige systemen verbeteren niet alleen het binnenklimaat, maar zijn ook kostenefficiënt, met volledige installatieservice, inclusief eventuele vervangingen van uw bestaande installaties. Ontdek de mogelijkheden om uw ruimte te transformeren met onze op maat gemaakte vloerverwarmingssystemen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een offerte.

Veelgestelde vragen over Egaliseren

Er zijn geen veelgestelde vragen over deze dienst