Vloerverwarming

Het leveren en aanbrengen van vloerverwarmingssystemen

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Installatie Techniek

ABC Vloeren brengt warmte en comfort in uw huis of bedrijfspand met onze geavanceerde vloerverwarmingssystemen. Naadloos geïntegreerd in onze isolatievloeren, zorgen onze systemen voor een gelijkmatige warmteverdeling in elke ruimte. We nemen alles voor onze rekening: van het controleren van uw huidige installaties tot het installeren van een gloednieuw, energie-efficiënt verwarmingssysteem.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om vloerverwarmingssystemen te integreren met een schuimbeton isolatievloer, gecombineerd met een warmtegeleidende dekvloer. Deze combinatie zorgt voor een efficiënte warmteverdeling van de vloerverwarming terwijl tevens de thermische isolatie van de vloer wordt verhoogd, waardoor een comfortabelere leefomgeving wordt gecreëerd en tegelijkertijd energie wordt bespaard. Dit maakt het ideaal voor duurzame renovatieprojecten en nieuwe installaties. Bij een volledige vloerrenovatie zijn diverse installatietechnische werkzaamheden essentieel.

Het is belangrijk te benadrukken dat wij deze diensten bieden als onderdeel van een geïntegreerd totaalpakket, en niet als losse diensten. Deze werkzaamheden zijn integraal onderdeel van onze aanpak bij een volledige vloerrenovatie, waarbij we na het aanpassen van het noodzakelijke leidingwerk de kruipruimte vullen met schuimbeton. Hierop installeren we vervolgens het vloerverwarmingssysteem, als basis voor een volledig vernieuwde en efficiënte vloer.

Bij sloop van de bestaande vloerconstructie kan blijken dat aanpassing of vervanging van het onderliggende rioleringssysteem noodzakelijk is om optimale werking met het nieuwe vloersysteem te garanderen. Dit zorgt voor een effectieve afvoer van afvalwater, essentieel voor het totale vloerrenovatieproject.

Tijdens de vloerrenovatie beoordelen we de staat en positie van de bestaande gasleidingen. Indien nodig passen we deze aan om te verzekeren dat ze veilig en compatibel zijn met de nieuwe vloeropbouw, inclusief het vloerverwarmingssysteem.

Net als de gasleidingen, worden ook de waterleidingen geëvalueerd en indien nodig aangepast. Dit zorgt ervoor dat de watervoorziening naadloos integreert met de nieuwe vloerconstructie en vloerverwarming, om de efficiëntie en functionaliteit te optimaliseren.

Een cruciaal aspect is de integratie van de CV-ketel met het nieuwe vloerverwarmingssysteem. We beoordelen of uw huidige CV-ketel compatibel is met de nieuwe installatie en zorgen zo nodig voor een geschikte oplossing die bijdraagt aan de optimale werking en energie-efficiëntie van het gehele systeem.

De voordelen van vloerverwarming

Gelijkmatige warmteverdeling

Geniet van een constant warme vloer door uw hele huis of bedrijfspand.

Energiezuinig

Onze systemen zijn ontworpen om energie te besparen, wat goed is voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Volledige installatie

We vervangen bij een volledige vloerrenovatie uw riolering, gas- en waterleidingen, en cv-ketels.

Verbeterd comfort

Ervaar een aangenamer binnenklimaat zonder de koude zones zoals bij traditionele verwarming.

Maatwerk oplossingen

Wij passen onze systemen aan op uw specifieke behoeften en situatie.

Hoe verloop het proces?

Onze werkwijze voor de realisatie van uw vloerverwarming

We controleren uw huidige riolering, gas- en waterleidingen, en cv-ketel.

Op basis van deze evaluatie ontwerpen we een vloerverwarmingssysteem dat perfect past in uw ruimte.

Ons team van experts installeert het vloerverwarmingssysteem nauwkeurig en efficiënt.

Na installatie zorgen we voor een grondige controle en afwerking, zodat uw systeem klaar is voor gebruik.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

ABC Vloeren biedt geavanceerde vloerverwarmingssystemen die warmte en comfort brengen in uw huis of bedrijfspand, perfect geïntegreerd in onze isolatievloeren voor een gelijkmatige warmteverdeling. Onze energiezuinige systemen verbeteren niet alleen het binnenklimaat, maar zijn ook kostenefficiënt, met volledige installatieservice, inclusief eventuele vervangingen van uw bestaande installaties. Ontdek de mogelijkheden om uw ruimte te transformeren met onze op maat gemaakte vloerverwarmingssystemen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een offerte.

Veelgestelde vragen over vloerverwarming

Standaard sluiten wij de vloerverwarming niet aan op de CV-ketel. Indien u deze service wenst, is dat mogelijk, maar vereist dit een zorgvuldige voorbereiding (zie aansluitprotocol). Voor het aansluiten van de vloerverwarming op de CV-ketel worden extra kosten in rekening gebracht.

De ideale plek voor de verdeler van uw vloerverwarming hangt af van de specifieke indeling van uw woning en het legplan van de vloerverwarming. Het is belangrijk dat de verdeler gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud en aanpassingen, maar tegelijkertijd niet in de weg staat. Vaak kiezen we ervoor om de verdeler te monteren op plekken zoals onder de trap of in een ruimte zoals een bijkeuken, waar het functioneel is zonder dat het de esthetiek of het gebruik van de ruimte verstoort.

De aanwezigheid van een warmtepomp beïnvloedt direct het legplan van de vloerverwarming. Warmtepompen vereisen een specifieke indeling met kleinere zones, wat leidt tot de noodzaak van meer groepen op de verdeler. Deze informatie stelt ons in staat om een efficiënt en effectief verwarmingssysteem te ontwerpen dat optimaal samenwerkt met uw (toekomstige) warmtepomp.

In projecten waar schuimbeton of EPS-mortel wordt gebruikt voor de isolatie van vloeren, kiezen wij voor ongeïsoleerde noppenplaten. Aangezien deze vloeren reeds een goede isolatiewaarde hebben, is het niet nodig om extra kosten te maken voor geïsoleerde noppenplaten.

Onze standaard hart-op-hart-maat voor het leggen van vloerverwarming is 10 cm. Deze afstand is geoptimaliseerd om een optimaal rendement te bieden, waardoor de vloerverwarming efficiënt functioneert als hoofdverwarming in uw ruimte.

Wij gebruiken gecertificeerde flexibele kunststof leidingen. Deze leidingen zijn niet alleen gemakkelijk te verwerken, wat bijdraagt aan een snelle en efficiënte installatie van uw verwarmingssysteem, maar ze zijn ook duurzaam. De lange levensduur van deze leidingen helpt u besparen op toekomstige onderhouds- en vervangingskosten.