Schuimbeton, duurzame bouwoplossing van de toekomst

Is uw woning toe aan verduurzaming of heeft u een vloer die gerenoveerd moet worden? Een isolerende schuimbetonvloer is de perfecte eerste stap!

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Bent u opzoek naar energiebesparende maatregelen die tevens uw woningwaarde verhogen?

ABC Vloeren is gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van hoogwaardige schuimbeton vloeren voor verschillende toepassingen in de bouw. Dit doen wij tegen een scherpe prijs in zowel de particuliere als zakelijke markt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.
Schuimbeton is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en volledig recyclebaar materiaal met een zeer hoge isolatiewaarde waarmee wij lichte, sterke en betaalbare vloeren storten op locatie. Het aanbrengen van een schuimbetonvloer is een duurzame, toekomstbestendige en energiebesparende oplossing die goed is voor de portemonnee en het milieu (onder andere door een lage CO2 uitstoot).

Isolerende werking

Zeer isolerend tegen kou uit de grond.

Vocht en schimmelbestendig

Vochtwerend en daardoor heeft schimmel geen kans

Volledig recyclebaar

Schuimbeton is milieuvriendelijk en volledig recyclebaar.

Licht en sterk

Vochtwerend en daardoor heeft schimmel geen kans

Energie besparend

Minder stookkosten vanwege betere isolering

Lange levensduur

Schuimbeton gaat zeer lang mee.

Zelfnivellerend

De afwerking is altijd waterpas met schuimbeton.

Snel beloopbaar

Schuimbeton is na 48 uur al beloopbaar.

Veelgestelde vragen

Het integreren van vloerverwarming tijdens de sloopwerkzaamheden is zeker mogelijk en kan een efficiënte aanpak bieden voor uw renovatieproject. Voor een optimale integratie van de vloerverwarmingssystemen voeren wij speciale opnamen uit. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat we een gedetailleerd plan hebben om de ondergrond nauwkeurig voor te bereiden en de systemen correct te installeren.

Tijdens de sloopwerkzaamheden kunnen er onverwachte uitdagingen zoals het aantreffen van asbest of structurele problemen voorkomen. In dergelijke gevallen is het belangrijk dat de werkzaamheden onmiddellijk worden gepauzeerd. Het is de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever om deze situaties aan te pakken door contact op te nemen met gespecialiseerde experts. Deze experts kunnen een veilige en effectieve oplossing bieden om de werkzaamheden op een verantwoorde wijze voort te zetten.

Voor het succesvol aanbrengen van schuimbeton of een betonlook vloer, is een goed voorbereide ondergrond essentieel. Na de sloop dient de opdrachtgever of een door hem ingehuurde aannemer ervoor te zorgen dat de ruimte volledig vrij is van puin en obstakels. Een zorgvuldige voorbereiding garandeert een optimale hechting en duurzaamheid van uw nieuwe vloer.

De duur van de sloopwerkzaamheden kan variëren afhankelijk van de grootte van het project en de complexiteit van de werkzaamheden. Gemiddeld nemen deze werkzaamheden enkele dagen in beslag.

Onze partners gebruiken geavanceerde technieken voor stofbeheersing en zorgen voor een zorgvuldige afvoer van puin. 

In de meeste gevallen is het aan te raden om de ruimte waar de werkzaamheden plaatsvinden tijdelijk te ontruimen. Dit zorgt voor een snellere uitvoering van het werk en minimaliseert de blootstelling aan stof en puin voor de bewoners of gebruikers van het pand.

Wij werken samen met gespecialiseerde derde partijen die ervaren zijn in sloopwerkzaamheden. Deze partners zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun expertise en betrouwbaarheid om te zorgen voor een professionele uitvoering van het werk.

Voordat een nieuwe vloer gelegd kan worden, moet de bestaande vloer worden verwijderd. Dit proces omvat het veilig demonteren en afvoeren van de oude houten constructievloer en de bestaande vloerafwerking.

Voor het aanbrengen van schuimbeton is het essentieel dat de ondergrond gelijkmatig, schoon en vrij van puin en obstakels is. Hoewel het vaak niet nodig is om zand in te trillen, moet eventueel nieuw toegevoegd zand wel stevig worden ingeklonken. Dit zorgt voor een stabiele en vlakke basis die essentieel is voor de kwaliteit van de uiteindelijke vloer. Als er een extra zandlaag nodig is, moet deze laag wel worden getrild om een goede verdichting te garanderen. Dit proces brengt echter extra risico's met zich mee, waaronder de mogelijkheid van toekomstige verzakkingen

Bij het aanbrengen van schuimbeton is het cruciaal dat alle bestaande houten constructies worden verwijderd. Als bepaalde houten elementen niet verwijderd kunnen worden, moeten deze zorgvuldig in plastic verpakt worden. Dit is essentieel omdat hout vocht kan onttrekken aan het schuimbeton. Dit vochtverlies kan de kwaliteit en duurzaamheid van het schuimbeton negatief beïnvloeden, wat kan resulteren in een minder stabiele en minder efficiënte constructie. 

Op het eerste gezicht lijkt het plaatsen van folie onder schuimbeton een eenvoudige klus. Echter, deze taak vereist grote precisie en nauwkeurigheid. Zelfs kleine fouten tijdens de installatie kunnen leiden tot openingen of gebreken in de folie, wat ernstige problemen kan veroorzaken wanneer het schuimbeton wordt gestort. Hoewel dit ons ook kan overkomen, is de kans een stuk kleiner dan wanneer u dit zelf doet. Defecten zoals het losraken of scheuren van de folie en lekkages van het schuimbeton kunnen leiden tot schade aan naastgelegen constructies, verzakkingen van de vloer, en een afname van de isolatiewaarde en de stabiliteit van uw vloer. Daarom is het essentieel dat de installatie van de folie wordt uitgevoerd door professionals met de juiste vaardigheden en aandacht voor detail, om optimale resultaten te garanderen en de duurzaamheid van uw vloer te verzekeren.

Het aanbrengen van speciale plastic folie onder schuimbeton dient als een barrière tussen de ondergrond en het schuimbeton zelf. Deze folie heeft meerdere belangrijke functies. Ten eerste voorkomt het dat vocht uit de ondergrond in het schuimbeton trekt, wat essentieel is omdat vocht de isolatiewaarde, de structuur en de stabiliteit van schuimbeton kan aantasten. Omgekeerd helpt de folie ook om te voorkomen dat vocht uit de schuimbetonspecie ontsnapt tijdens het uithardingsproces, wat de technische eigenschappen van het schuimbeton kan beïnvloeden. Daarnaast zorgt de scheiding die de folie biedt tussen het schuimbeton en de ondergrond, dat het toekomstige recyclingproces efficiënter verloopt doordat materialen gescheiden blijven van de grond en aangrenzende constructies. Door deze preventieve maatregel wordt de levensduur en prestatie van uw schuimbetonvloer geoptimaliseerd, en blijft deze jarenlang behouden.

De kosten van een schuimbetonvloer zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals de dikte van de vloerlaag, het totale oppervlak in vierkante meters en eventueel gebruik van toeslagmaterialen. Bovendien kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een overheidssubsidie wanneer u kiest voor schuimbeton, wat de prijs aantrekkelijker maakt vergeleken met andere opties. Daarnaast kunt u op lange termijn kosten besparen door de verbeterde energie-efficiëntie die een schuimbetonvloer biedt.

Op een basis van schuimbeton kunt u diverse soorten dekvloeren aanbrengen. We bieden een breed scala aan opties, waaronder anhydrietvloeren, vloeibare zandcementvloeren, traditionele zandcementvloeren, en sneldrogende zandcement dekvloeren. Deze veelzijdigheid maakt schuimbeton een uitstekende keuze voor verschillende toepassingen en afwerkingen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Schuimbeton is een uitstekende keuze voor het isoleren van kruipruimtes. Het materiaal helpt niet alleen om de ruimte goed te isoleren, maar voorkomt ook dat kou en vocht uit de grond opstijgen, wat bijdraagt aan een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

Het regelen van lokale vergunningen en eventuele precariobelasting valt onder de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Deze aspecten zijn niet inbegrepen in onze prijsaanbiedingen. Wij adviseren u om deze zaken tijdig met uw gemeente af te stemmen om eventuele vertragingen in uw project te voorkomen.

Wij verwachten dat de opdrachtgever zelf een afvalcontainer ter beschikking stelt. Over het algemeen produceert het totale proces, van begin tot eind, ongeveer één kubieke meter afval, hoewel dit kan variëren. Daarnaast gebruiken we de container ook voor het uitspoelen van onze vrachtwagens na afronding van het werk.

Met onze standaard slangen kunnen we een afstand van ongeveer 70 meter overbruggen tussen de vrachtwagen en het project. Voor projecten die een grotere afstand vereisen, beschikken we over aangepaste slangen die tot 100 meter kunnen reiken. Voor het gebruik van deze langere slangen moet de opdrachtgever ons vooraf informeren.

De benodigde sterkte van schuimbeton is afhankelijk van het toepassingsgebied. Wij zijn gespecialiseerd in niet-dragend schuimbeton. Ons schuimbeton is niet bedoeld voor draagconstructies en is daarom niet geschikt als funderingsmateriaal. Met ons schuimbeton realiseren wij isolerende renovatievloeren. Hiervoor is de sterkte meer dan voldoende. Schuimbeton is niet bedoeld voor het opvangen van puntlasten.

Het proces van het aanbrengen van schuimbeton begint met het zorgvuldig plaatsen van de onderliggende folie, wat bij een gemiddelde woning enkele uren in beslag neemt. De volgende dag storten we het schuimbeton, wat eveneens enkele uren duurt. Na het storten moet de vloer adequaat drogen en uitharden, wat essentieel is voor de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer.

De droogtijd van schuimbeton hangt af van diverse variabelen, zoals de dikte van de aangebrachte laag en de omgevingscondities tijdens het verwerkings- en uithardingsproces. Factoren zoals de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid spelen een belangrijke rol in hoe snel het schuimbeton uithardt. In de meeste gevallen is schuimbeton binnen 24 tot 48 uur beloopbaar. Echter, het bereiken van de volledige eindsterkte van het materiaal duurt doorgaans 28 dagen. 

Volgens het Bouwbesluit moet een vloer een minimale Rd-waarde van 3,5 hebben om te voldoen aan de huidige isolatienormen. Deze waarde is ook vereist voor het aanvragen van subsidies voor vloerisolatie. Met ons standaard schuimbeton bereikt u deze isolatiewaarde al bij een dikte van 40 centimeter. We zijn echter continu bezig met innovatie en verbetering van onze producten. Momenteel ontwikkelen en certificeren we een nieuwe generatie schuimbeton, waarmee we verwachten dezelfde Rd-waarde te kunnen bereiken met een laagdikte van slechts 20 centimeter. 

Reviews

Beoordeeld met een 4.1 / 5.0

René

Roy en zijn maat van ABC vloeren, hebben gisteren op 1 april, een werkelijk perfecte zand cement dekvloer aangebracht in Oterleek.22 m2 totaal, in de nieuwe uitbouw, keurig afgewerkt in een mum van tijd.. en schoon opgeleverd !Ik wou dat iedereen zo werkte...fijne gezellige jonge mannen, die van hun vak houden, dat merk je.Ga zo door mannen, de bouwsector wordt hier beter van, dank ! Service: Vloeren installeren

Bekijk review

Iwan

ABC Vloeren heeft bij ons de vloer geëgaliseerd en het lag er mooi strak in. De tegelzetter was er ook blij mee want mede daardoor was het een stuk gemakkelijker om de nieuwe vloertegels te leggen en het resultaat is prachtig. ABC heeft daarnaast als aannemer de mensen aangestuurd voor het sloopwerk van de oude tegelvloer en voor de aanleg van vloerverwarming. De opdracht is in zijn totaliteit goed uitgevoerd en zijn heel erg blij met het resultaat. Zij werken snel en hebben alles mooi strak gepland, binnen 4 dagen was de klus geklaard!

Bekijk review

Sjaak

Met een dikke Volvo FH kwamen de mannen de straat in gereden.Netjes voor gesteld en gingen gelijk aan het werk.De vloer ziet er prachtig uit en daarna alles netjes schoon gemaakt.Bedankt mannen voor deze geweldige service. Service: Vloeren installeren

Bekijk review

Wicher

ABC Vloeren heeft bij ons de vloer gestort! helemaal top, de mannen hebben passie voor hun vak, werkten zeer netjes, en waren keurig optijd op de afgesproken tijd, zeer beleefd en enthousiast! na de werkzaamheden werd alles netjes opgeruimd, kortom zeer tevreden. Service: Vloeren installeren

Bekijk review

Nick

Erg goeie service, er werd vrijwel meteen meegedacht over hoe we de kruipruimte toegankelijk gingen houden.En daar kwam gelijk actie op.Ze waren mooi optijd en werkte lekker door.Zeker een aanrader als jij een vloer gestort wilt hebben!

Bekijk review

Brigitte

Dank voor het vloerenpakket! Zowel de mannen van het schuimbeton, vloerverwarming en de Anhydrietvloer waren allemaal een fijn team! Erg blij met jullie zaken te hebben gedaan!

Bekijk review