Zandcement dekvloer

Ideaal voor het integreren van leidingen en vloerverwarming, gemaakt van eenvoudige materialen voor een kosteneffectieve oplossing

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Kwaliteit zandcement dekvloer

Een zandcement dekvloer – ook wel cementdekvloer genoemd – is een smeervloer die wordt vervaardigd uit een aardvochtige net niet vloeibare zand met cement. Dit type dekvloer is ideaal voor het eenvoudig wegwerken van leidingwerk, vloerverwarming en elektra. Doordat de samenstelling van de zandcement mortel uit eenvoudige grondstoffen bestaat, is het een relatief goedkope oplossing ten opzichte van andere dekvloeren. Aan de zandcement mortel kunnen toeslagmaterialen worden toegevoegd om de vloer eigenschappen van de zandcement dekvloer aan te passen aan bijzondere situaties of specifieke wensen en eisen. Ook is het mogelijk om speciale afwerklagen te realiseren. Vooral de gebruiksfunctie en de ondergrond zijn bepalend voor de kwaliteitsuitgangspunten, maar ook bijvoorbeeld de aanwezigheid van vloerverwarming is bepalend. Bij het vaststellen van de benodigde vloerkwaliteit wordt gelet op zaken zoals druk-, buig- en treksterkte, slijtvastheid, vlakheid, hechting, en ruwheid.

De voordelen van een zandcement dekvloer

Hoge belastbaarheid

Hoge buig- en treksterkte. Daardoor is er weinig risico op scheurvorming.

Versnelde droogtijd

Met speciale versnellers kan de droogtijd aanzienlijk worden verkort (variërend van 2 tot 21 dagen).

Geschikt voor buiten

Anders dan anhydriet vloeren kan zandcement ook buiten gebruikt worden.

Geschikt voor afschot

Anders dan vloeivloeren is zandcement uitermate geschikt voor het realiseren van afschot.

Hoogwaardige kwaliteit

De kwaliteit van de vloer is zeer eenvoudig te beïnvloeden met verschillende toeslagmaterialen waardoor het voor bijna elke toepassing geschikt kan zijn.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld badkamers.

Hoe verloop het proces?

Onze werkwijze voor de realisatie van uw zandcement dekvloer

Ons team evalueert uw ruimte en wensen, waarna we op basis van deze informatie een passend advies geven voor het optimale type dekvloer, zoals zandcement, lichtgewicht of anhydriet.

We inspecteren en egaliseren de ondergrond, kiezen zorgvuldig materialen voor de dekvloer en nemen voorzorgsmaatregelen om uw eigendommen te beschermen tijdens de werkzaamheden.

Onze vakmensen leggen de dekvloer deskundig en nauwkeurig aan volgens de richtlijnen, waarbij ze zorgen voor gelijkmatigheid en de juiste dikte, en werken efficiënt om overlast te minimaliseren en de installatie tijdig te voltooien.

Na het aanbrengen van de dekvloer verzorgen we de afwerking en voeren we een grondige kwaliteitscontrole en eindinspectie uit, samen met u, om te waarborgen dat het resultaat volledig aan uw verwachtingen voldoet.

Waarom kiezen voor zandcement dekvloer?

Kiezen voor een zandcement dekvloer betekent kiezen voor een veelzijdige, duurzame en kosteneffectieve oplossing die perfect aansluit bij een breed scala aan bouw- en renovatieprojecten. Of het nu gaat om het naadloos integreren van leidingen en vloerverwarming, of om het creëren van een stevige ondergrond die bestand is tegen hoge belastingen, zandcement biedt de flexibiliteit en sterkte die u nodig heeft. Met de mogelijkheid om de eigenschappen aan te passen via toeslagmaterialen, is deze dekvloer op maat te maken voor elke specifieke situatie, van woonkamers tot vochtige ruimtes zoals badkamers. Bent u op zoek naar een betrouwbare basis voor uw vloerafwerking die zowel binnen als buiten toegepast kan worden? Laat zandcement dekvloeren van ABC Vloeren de fundering van uw project zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij uw project naar een hoger niveau kunnen tillen.

Veelgestelde vragen over zandcement dekvloeren

Ja, het is mogelijk om zandcement te gebruiken als eindvloer door het aan te passen met speciale behandelingen. Opties zoals het aanbrengen van een beschermende coating of een pleisterlaag kunnen een zandcement dekvloer transformeren tot een aantrekkelijke en functionele eindvloer.

Zandcement dekvloeren zijn uitstekend geschikt om op afschot te smeren, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar waterafvoer nodig is. In tegenstelling hiermee zijn vloeibare dekvloeren zoals anhydriet minder geschikt voor afschot toepassingen.

Zandcementdekvloeren zijn veelzijdig en kunnen op diverse ondergronden worden aangebracht. Afhankelijk van de specifieke eisen van uw project, kunnen verschillende toeslagmaterialen worden toegevoegd om de eigenschappen van de vloer aan te passen. Deze dekvloeren kunnen zowel 'gebonden' als 'zwevend' worden geplaatst. Voor gebonden vloeren is het soms noodzakelijk de ondergrond voor te bereiden, bijvoorbeeld door de ondergrond te schuren of het aanbrengen van een primer, om een optimale hechting en duurzaamheid te waarborgen.

Ja, voor het aanmaken van zandcement is water met voldoende druk nodig. Zorg ervoor dat de watermeter toegankelijk, schoon en vrij van obstructies is. Een standaard wasmachinekraan is meestal voldoende voor de waterbehoefte bij het aanleggen van een zandcement dekvloer.

Ja, het is belangrijk dat u voldoende ruimte vrijhoudt voor onze vrachtwagens, die tussen de 10 en 15 meter lang zijn. Dit zorgt ervoor dat we veilig en efficiënt kunnen parkeren en werken. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat u een parkeervergunning nodig heeft. Deze vergunning dient door de klant zelf aangevraagd te worden bij de lokale gemeente.

Tijdens de eerste 24 uur na het aanbrengen van de vloer is het belangrijk dat u niet ventileert. Ventilatie in deze fase kan het droogproces verstoren en mogelijk schade veroorzaken aan de vloer. Na deze initiële periode is het echter belangrijk om juist wel te ventileren om een optimale droging te bevorderen en vocht effectief af te voeren.

Het moment waarop u kunt beginnen met het opstoken van uw vloer hangt af van de droogtijd van de gebruikte dekvloer. Bij een traditionele zandcementdekvloer kunt u gewoonlijk na 28 dagen beginnen met opstoken. Als er echter speciale versnellers worden gebruikt om het droogproces te versnellen, kan het opstoken vaak al na twee dagen plaatsvinden. Voor specifieke aanwijzingen en richtlijnen, kunt u onze opstookprotocollen raadplegen.

De droogtijd van een traditionele zandcementdekvloer is gemiddeld 1 centimeter per week. Voor een vloer van 7 centimeter betekent dit dat er ongeveer 7 weken nodig zijn om volledig te drogen. Deze tijd kan echter verkort worden door het gebruik van speciale droogtijdversnellers. Afhankelijk van uw behoeften bieden wij opties aan die de droogtijd terugbrengen tot slechts 2 tot 21 dagen.

Bij een traditionele dekvloer duurt het over het algemeen ongeveer 28 dagen voordat de beoogde druksterkte wordt bereikt. Hoewel de vloer al eerder beloopbaar is, is deze periode nodig om volledig uit te harden en de maximale stevigheid te garanderen. We kunnen het proces versnellen door speciale versnellers aan de mix toe te voegen, waardoor de vloer sneller de gewenste eindsterkte bereikt.

Hoewel een zandcement dekvloer over het algemeen na 24 uur beloopbaar is, heeft deze nog tijd nodig om verder te drogen en uitharden. Het is belangrijk om gedurende deze periode voorzichtig te zijn bij het betreden van de vloer.