Anhydriet vloer

Een veelzijdige dekvloer voor vrijwel elke toepassing

Beoordeeld met een 4.1 / 5

Anhydriet dekvloer

Een anhydriet dekvloer is een zelfnivellerende gietvloer die op locatie wordt vervaardigd met een vloeibare mortel die bestaat uit anhydriet, water en zand. Anhydriet, een droog poederachtig materiaal dat gemaakt wordt door calciumsulfaat te verhitten, is het bindmiddel. De reactie met water zorgt voor een verhardingsproces. Zo ontstaat er na het aanbrengen van de mortel een strakke, gladde en sterke dekvloer.

Anhydrietvloeren zijn relatief krimpvrij en geschikt voor grote oppervlaktes en ruimtes met een hoge belasting. Daarom worden ze vaak toegepast in commerciële en industriële gebouwen (utiliteitsbouw).

Maar ook voor woningbouw kan het een uitermate geschikte toepassing zijn. Een anhydriet dekvloer is een goede basis voor vele soorten afwerkvloeren. Ook is het mogelijk om de anhydrietvloer te schuren en daarna te verven of te lakken.

Anhydrietvloeren staan bekend om hun duurzame karakter, doordat ze industriële bijproducten efficiënt hergebruiken en een lange levensduur hebben. Deze vloeren zijn minder belastend voor het milieu door hun recyclebaarheid en gereduceerde CO2-voetafdruk tijdens de productie.

Door hun unieke samenstelling bieden anhydrietvloeren een opmerkelijke weerstand tegen scheurvorming en krimp, wat resulteert in een stabielere en duurzame vloer. Deze eigenschap maakt anhydrietvloeren ideaal voor toepassingen in zowel woningbouw als in commerciële en industriële projecten.

Anhydrietvloeren hebben een gunstige invloed op het rendement van de vloerverwarming dankzij de uitstekende warmtegeleidende eigenschap, wat leidt tot een gelijkmatige warmteverdeling en afdracht van de warmte.

Dankzij hun gladde en vlakke oppervlak vormen anhydrietvloeren een perfecte ondergrond voor allerlei soorten afwerkvloeren. Of je nu kiest voor tegels, hout, laminaat of een ander type vloerbedekking, anhydriet zorgt voor een solide en betrouwbare basis.

Anhydrietvloeren zijn uiterst veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van grote commerciële ruimtes tot woonhuizen. Hun vermogen om grote oppervlakken zonder naden en met minimale krimp te bedekken, maakt ze ideaal voor projecten waar een strakke en uniforme vloer gewenst is.

De voordelen van een anhydriet vloer

Hoge belastbaarheid

Hoge buig- en treksterkte. Daardoor is er weinig risico op scheurvorming.

Dunne laagdikte

Er is relatief weinig laagdikte nodig voor het realiseren van voldoende sterkte.

Krimpvrij

Zeer geringe krimp en daarom bijzonder geschikt voor grote oppervlakken.

Krimpvrij

Zeer geringe krimp en daarom bijzonder geschikt voor grote oppervlakken.

Geschikt voor vloerverwarming

Een anhydrietvloer heeft een hoge dichtheid en daardoor een betere warmtegeleiding dan andere dekvloeren. Daarnaast komt de vloeibare mortel makkelijk onder en tussen alle leidingen, wat zorgt voor een goede aansluiting op het verwarmingssysteem.

Duurzaam

Anhydrietvloeren zijn een duurzame keuze vanwege hun efficiënt gebruik van industriële bijproducten, lange levensduur en sterke weerstand tegen scheuren en krimp. Ze bieden superieure thermische eigenschappen die bijdragen aan energie-efficiëntie, vooral in combinatie met vloerverwarming. Bovendien zijn ze minder belastend voor het milieu tijdens productie en kunnen ze aan het einde van hun levensduur worden gerecycled, wat bijdraagt aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Hoe verloop het proces?

Hoe wij ervoor zorgen dat uw vloeroppervlak perfect geëgaliseerd wordt.

Onze specialisten inspecteren de dekvloer om de mate van oneffenheid en de benodigde hoeveelheid egaline te bepalen.

Het is essentieel dat de dekvloer stofvrij is gemaakt voordat onze specialisten aan de slag gaan, om een optimale hechting van de egaline te waarborgen.

Egaline wordt gemengd volgens de specificaties en gelijkmatig over de dekvloer verspreid om oneffenheden te vullen en glad te strijken.

Na het aanbrengen laten we de egaline drogen tot een perfect vlak en stevig oppervlak, klaar voor de afwerkvloer.

Waarom kiezen voor een anhyrdriet vloer?

Kiezen voor een anhydriet dekvloer van ABC Vloeren betekent kiezen voor een duurzame, efficiënte en veelzijdige vloeroplossing. Deze zelfnivellerende gietvloeren, gemaakt van anhydriet, water en zand, zijn ideaal voor zowel grote commerciële ruimtes als residentiële toepassingen, dankzij hun uitstekende weerstand tegen scheuren en krimp en hun warmte geleidende eigenschappen.

Anhydrietvloeren zijn niet alleen duurzaam door hun gebruik van gerecyclede materialen en hun lange levensduur, maar verbeteren ook de energie-efficiëntie van gebouwen, met name in combinatie met vloerverwarmingssystemen. Met een anhydriet dekvloer van ABC Vloeren kiest u voor een solide basis voor allerlei afwerkvloeren, een stabiele en duurzame vloer die bijdraagt aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Neem contact op met ABC Vloeren voor meer informatie over hoe een anhydriet dekvloer uw project kan verrijken.

Veelgestelde vragen over anhydriet vloeren

Hoewel anhydrietvloeren veel voordelen bieden, zijn ze minder geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Voor deze omgevingen bevelen wij zandcement dekvloeren aan, omdat deze beter bestand zijn tegen vocht en een duurzamere oplossing bieden in dergelijke condities.

Anhydrietvloeren zijn uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Door hun hoge dichtheid geleiden deze vloeren warmte efficiënt, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. De vloeibare aard van de mortel zorgt voor een optimale omhulling van de verwarmingsleidingen, wat de aansluiting op het verwarmingssysteem verbetert en de prestaties van de vloerverwarming verhoogt.

De minimale dikte van een anhydriet dekvloer hangt af van verschillende factoren zoals de staat van de ondergrond, de beoogde functie van de ruimte, en de aanwezigheid van vloerverwarming. Om de optimale dikte voor uw situatie te garanderen, bieden wij gepersonaliseerd advies. Een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen zal u direct specifiek advies opleveren, waardoor uw vloer optimaal aan uw eisen voldoet.

Een anhydriet dekvloer is een zelf nivellerende gietdekvloer die op locatie wordt vervaardigd met een vloeibare mortel die bestaat uit anhydriet, water en zand. Anhydriet, een droog poederachtig materiaal dat gemaakt wordt door calciumsulfaat te verhitten, is het bindmiddel. De reactie met water zorgt voor een verhardingsproces. Zo ontstaat er na het aanbrengen van de mortel een strakke, gladde en sterke dekvloer. Anhydrietvloer zijn relatief krimpvrij en daarom geschikt voor grote oppervlaktes en ruimtes met een hoge belasting.